A Shed


IMG_0623.jpg

Set on a level plane at the bottom of a sloped garden in Bergen, two key challenges had to be addressed when developing the design of this garden shed: its proximity to a neighbour at the back, as well as respecting existing vegetation.

 

Personal project
Bergen, Norway, 2010
Team: Robin Søndergaard

 
1401243073804.jpg
 

The shed’s distinct curved roof follows the topography of the site, allowing a mature apple tree to branch out above. This soft geometry also minimises its presence when seen from the neighbouring property.

 

Clad in heat-treated spruce, originally light red and warm in colour, a silver grey patina develops with time. When exposed to rain, the material becomes dark grey, adding daily and seasonal variations to the appearance of the shed. 

IMG_0628.JPG
 
 
 

Related projects